Ιστολόγιο Κυκλάδων

Σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους που αγαπούν τα Κυκλαδονήσια και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικές τον τρόπο ζωής τους στα νησιά.

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Σύρος


Η Σύρος είναι ένα νησί που έχει ντυθεί, χρόνια τώρα, μια φορεσιά περίτεχνη, μοναδική σε όλα τα κυκλαδονήσια. Μια φορεσιά που συνδυάζει μοναδικά τη Δύση και την Ανατολή, καταμεσής στο Αιγαίο. Και έχει βάλει και υποδήματα λαμπρά, για να σουλατσέρνει με χάρη στην κυκλαδίτικη λιτότητα, στην ευμάρεια της Ανατολής, στο μέτρο που επιβάλλει η Δύση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαγευτικό το τοπίο της Σύρου από το πλοίο καθώς παρατηρείς τους δυο λόφους στους οποίους είναι χτισμένη η πόλη.Δεξιά στην κορυφή του λόφου διακρίνει κανείς την ορθόδοξη εκκλησία ενώ στα αριστερά την καθολική.Πραγματικά ενδιαφέρουσα η συνύπαρξη καθολικών και ορθοδόξων.

maria b είπε...

Αρχόντισσα η Ερμούπολη...με τους μαρμαροστρωμένους δρόμους της και τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά της,το περίφημο Δημαρχείο της,το Θέατρο...μεταφέρει τον επισκέπτη της σε άλλη εποχή...ομορφότερη!
Ο γαλάζιος τρούλος του Αγίου Νικολάου ακόμη βάφει γαλανά τα όνειρά μου!!!

Rania είπε...

Όντος η αρχόντισσα των Κυκλάδων.
Είναι το αγαπημένο μου.
Οι άνθρωποι ζεστοί και φιλόξενοι και το νησί έχει μια ξεχωριστή κουλτούρα που εμένα προσωπικά με συναρπάζει.
Θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα.
Με το που αντικρίζω τους δύο λόφους (καθολικό και ορθόδοξο) και γενικά την εικόνα της πόλης νιώθω μια υπέρτατη συγκίνηση.
Όσο ζω θα επισκέφτομαι αυτό το νησί.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να κάνετε μια υπέροχη βόλτα στα καλντερίμια, τα αρχοντικά, τις γεύσεις, τις μουσικές και τους ανθρώπους του αρχιπελάγους, διαβάστε τα "Σημάδια του Αιγαίου", του Γιώργου Πίττα.